Aziatische Kip Lo Mein: Een Eenvoudig en Snel Wokgerecht

Ingrediënten:
– 250 gram kipfilet, in dunne reepjes gesneden
– 200 gram lo mein noedels (of andere dunne noedels)
– 1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
– 1 wortel, in dunne reepjes gesneden
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel oestersaus
– 1 theelepel sesamolie
– 1 theelepel suiker
– 2 eetlepels plantaardige olie
– Optioneel: lente-ui en sesamzaadjes ter garnering

Bereidingswijze:
1. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel ze af met koud water en laat uitlekken.
2. Verhit de plantaardige olie in een wokpan op middelhoog vuur. Voeg de kipreepjes toe en bak ze tot ze gaar zijn. Haal de kip uit de pan en zet apart.
3. Voeg de gesnipperde ui, fijngehakte knoflook, paprika en wortel toe aan de wokpan. Roerbak gedurende 3-4 minuten, of tot de groenten iets zachter zijn geworden.
4. Voeg de gekookte noedels en de gebakken kip toe aan de groenten in de wokpan. Meng goed.
5. In een apart kommetje, meng de sojasaus, oestersaus, sesamolie en suiker. Giet dit mengsel over de noedels en kip in de wokpan. Roerbak alles nog eens 2-3 minuten, zodat de saus goed verdeeld is en alles goed verwarmd is.
6. Serveer de Aziatische kip lo mein in kommen en garneer met lente-ui en sesamzaadjes, indien gewenst.

Geniet van dit eenvoudige en snelle wokgerecht!