Gezonde kippensoeprecepten om van te genieten

Hier zijn enkele gezonde kippensoeprecepten waar je van kunt genieten:

1. Basis kippensoep:
– 1 hele kip, in stukken gesneden
– 2 wortels, in plakjes gesneden
– 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
– 1 ui, gehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 liter kippenbouillon
– 1 liter water
– Zout en peper naar smaak
– Verse peterselie, gehakt (optioneel)

Bereidingswijze:
– Verhit een grote pan op middelhoog vuur en voeg de kip, wortels, bleekselderij, ui en knoflook toe. Bak tot de kip bruin is.
– Voeg de kippenbouillon en water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat sudderen tot de kip gaar is, ongeveer 1 uur.
– Verwijder de kip uit de pan en laat afkoelen. Pluk het vlees van de botten en voeg het weer toe aan de soep.
– Breng de soep op smaak met zout en peper. Garneer met verse peterselie indien gewenst.

2. Aziatische kippensoep:
– 2 kipfilets, in blokjes gesneden
– 1 liter kippenbouillon
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 cm gember, geraspt
– 2 wortels, in dunne plakjes gesneden
– 1 rode paprika, in reepjes gesneden
– 100 gram champignons, in plakjes gesneden
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel sesamolie
– Verse koriander, gehakt (optioneel)

Bereidingswijze:
– Verhit een grote pan op middelhoog vuur en voeg de kipfilet toe. Bak tot de kip gaar is.
– Voeg de knoflook en gember toe en bak nog 1 minuut.
– Voeg de kippenbouillon, wortels, paprika en champignons toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot de groenten gaar zijn, ongeveer 10 minuten.
– Voeg de sojasaus en sesamolie toe en roer goed door.
– Garneer met verse koriander indien gewenst.

3. Mexicaanse kippensoep:
– 2 kippenbouten
– 1 liter kippenbouillon
– 1 ui, gehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 blikje zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
– 1 blikje maïs, uitgelekt
– 1 rode paprika, in blokjes gesneden
– 1 jalapeno peper, fijngehakt (optioneel voor extra pit)
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak
– Verse koriander, gehakt (optioneel)

Bereidingswijze:
– Verhit een grote pan op middelhoog vuur en voeg de kippenbouten toe. Bak tot de kip bruin is.
– Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 1 minuut.
– Voeg de kippenbouillon, zwarte bonen, maïs, paprika, jalapeno peper, komijnpoeder en paprikapoeder toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot de kip gaar is, ongeveer 1 uur.
– Verwijder de kippenbouten uit de pan en laat afkoelen. Pluk het vlees van de botten en voeg het weer toe aan de soep.
– Breng de soep op smaak met zout en peper. Garneer met verse koriander indien gewenst.

Geniet van je gezonde kippensoep!