Heerlijke kippensoeprecepten om je op te warmen tijdens koude dagen

1. Traditionele kippensoep:
– 1 hele kip
– 2 liter water
– 2 wortels, in plakjes gesneden
– 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 takje verse tijm
– 1 laurierblad
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:
– Breng het water aan de kook in een grote pan en voeg de hele kip toe. Laat ongeveer 1 uur sudderen totdat de kip gaar is.
– Haal de kip uit de pan en laat afkoelen. Verwijder het vel en snijd het vlees in stukjes.
– Voeg de wortels, bleekselderij, ui, knoflook, tijm en laurierblad toe aan de pan met het kookvocht. Laat ongeveer 30 minuten sudderen totdat de groenten zacht zijn.
– Voeg het kippenvlees toe en breng op smaak met zout en peper. Laat nog 10 minuten sudderen.
– Serveer de kippensoep warm en geniet ervan!

2. Pittige kippensoep:
– 2 kipfilets, in blokjes gesneden
– 1 liter kippenbouillon
– 1 rode paprika, in blokjes gesneden
– 1 groene paprika, in blokjes gesneden
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rode peper, fijngehakt (verwijder de zaadjes als je het minder pittig wilt)
– 1 blikje maïs, uitgelekt
– 1 blikje zwarte bonen, uitgelekt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak
– Verse koriander, gehakt (optioneel, ter garnering)

Bereidingswijze:
– Verhit wat olie in een grote pan en bak de kipfilet blokjes goudbruin. Haal ze uit de pan en zet opzij.
– Voeg de ui, knoflook en rode peper toe aan dezelfde pan en bak tot ze zacht zijn.
– Voeg de paprika's, maïs en zwarte bonen toe en bak nog een paar minuten.
– Voeg de kippenbouillon, komijnpoeder en paprikapoeder toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten sudderen.
– Voeg de gebakken kipfilet toe en laat nog 5 minuten sudderen.
– Breng op smaak met zout en peper. Garneer met verse koriander en serveer warm.

3. Aziatische kippensoep:
– 2 kippenbouten
– 1 liter kippenbouillon
– 2 cm gember, in plakjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
– 1 wortel, in dunne plakjes gesneden
– 100 g champignons, in plakjes gesneden
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel vissaus
– 1 theelepel sesamolie
– Zout en peper naar smaak
– Verse koriander, gehakt (optioneel, ter garnering)

Bereidingswijze:
– Breng de kippenbouten en kippenbouillon aan de kook in een grote pan. Laat ongeveer 30 minuten sudderen totdat de kip gaar is.
– Haal de kippenbouten uit de pan en laat afkoelen. Verwijder het vel en pluk het vlees van de botten.
– Voeg de gember, knoflook, lente-uitjes, wortel en champignons toe aan de pan met het kookvocht. Laat ongeve