Kiprecepten om van te watertanden

1. Gegrilde zalm met citroen en dille: Marineer de zalmfilets in een mengsel van citroensap, olijfolie, knoflook en dille. Gril de zalm vervolgens tot hij mooi bruin is aan de buitenkant en nog sappig van binnen. Serveer met een frisse salade.

2. Romige pasta met champignons en truffelolie: Bak champignons in een beetje boter tot ze goudbruin zijn. Voeg vervolgens room, truffelolie, knoflook en Parmezaanse kaas toe. Kook de pasta al dente en meng deze door de saus. Garneer met extra Parmezaanse kaas en peterselie.

3. Sticky kip met honing en sojasaus: Marineer kippenvleugels in een mengsel van honing, sojasaus, knoflook en gember. Bak de kip vervolgens in de oven tot hij mooi plakkerig en goudbruin is. Serveer met rijst en gestoomde groenten.

4. Gevulde paprika's met gehakt en feta: Bak gehakt rul met ui, knoflook en paprikapoeder. Voeg feta, tomatenpuree en peterselie toe. Snijd de bovenkant van de paprika's af en verwijder de zaadjes. Vul de paprika's met het gehaktmengsel en bak ze in de oven tot ze zacht zijn. Serveer met een frisse salade.

5. Tiramisu met aardbeien: Maak een klassieke tiramisu door mascarpone, suiker en vanille-extract te mengen. Doop lange vingers in koffie en leg een laagje in een schaal. Bedek met een laagje mascarpone mengsel en aardbeien. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Laat de tiramisu minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer met cacaopoeder en extra aardbeien.