Krokante kiprecepten om van te genieten

1. Krokante gefrituurde kip:
– Snijd kipfilet in stukken en marineer ze in een mengsel van knoflook, paprikapoeder, zout en peper.
– Haal de kipstukken door bloem, vervolgens door losgeklopt ei en tot slot door paneermeel.
– Verhit olie in een pan en frituur de kipstukken tot ze goudbruin en krokant zijn.
– Serveer met een dip naar keuze, zoals barbecuesaus of honing-mosterdsaus.

2. Krokante ovengebakken kip:
– Meng panko (Japans paneermeel) met geraspte Parmezaanse kaas, knoflookpoeder, gedroogde kruiden (zoals tijm, oregano en basilicum), zout en peper.
– Haal kippenbouten of drumsticks door losgeklopt ei en vervolgens door het pankomengsel.
– Leg de kip op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met gesmolten boter.
– Bak de kip in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius gedurende 30-35 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.

3. Krokante kipnuggets:
– Snijd kipfilet in kleine stukjes en marineer ze in een mengsel van yoghurt, knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, zout en peper.
– Haal de kipstukjes door bloem, vervolgens door losgeklopt ei en tot slot door panko of paneermeel.
– Verhit olie in een pan en bak de kipnuggets tot ze goudbruin en knapperig zijn.
– Serveer met een dipsaus naar keuze, zoals ketchup, zoete chilisaus of ranch dressing.

4. Krokante kipschnitzel:
– Klop kipfilet plat met een vleeshamer tot een dunne schnitzel.
– Bestrooi de schnitzel aan beide kanten met zout en peper.
– Haal de schnitzel door bloem, vervolgens door losgeklopt ei en tot slot door paneermeel.
– Verhit olie in een pan en bak de schnitzel aan beide kanten tot ze goudbruin en krokant zijn.
– Serveer met citroenpartjes en eventueel een frisse salade.

5. Krokante kipwraps:
– Snijd kipfilet in reepjes en marineer ze in een mengsel van yoghurt, knoflookpoeder, komijn, paprikapoeder, zout en peper.
– Haal de kipreepjes door bloem, vervolgens door losgeklopt ei en tot slot door panko of paneermeel.
– Verhit olie in een pan en bak de kipreepjes tot ze goudbruin en knapperig zijn.
– Vul tortilla wraps met de krokante kip, sla, tomaat, komkommer en eventueel een saus naar keuze, zoals knoflooksaus of chilisaus.