Marokkaanse kip tajine met abrikozen en amandelen

Ingrediënten:
– 4 kippenbouten
– 2 uien, fijngehakt
– 3 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 theelepels gemalen komijn
– 2 theelepels gemalen koriander
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel kaneel
– 1 blikje tomatenpuree
– 250 ml kippenbouillon
– 200 gram gedroogde abrikozen
– 100 gram amandelen
– Verse koriander, fijngehakt (optioneel)
– Zout en peper naar smaak
– Olijfolie

Bereidingswijze:
1. Verhit een scheutje olijfolie in een grote tajine of braadpan op middelhoog vuur.
2. Bak de kippenbouten aan beide kanten goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
3. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak tot ze zacht en lichtbruin zijn.
4. Voeg de komijn, koriander, paprikapoeder, gemberpoeder, kurkuma en kaneel toe. Bak de kruiden kort mee om de smaken vrij te laten komen.
5. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee.
6. Giet de kippenbouillon in de pan en breng aan de kook.
7. Voeg de kippenbouten weer toe aan de pan, samen met de gedroogde abrikozen. Breng op smaak met zout en peper.
8. Laat de tajine op laag vuur sudderen met de deksel erop, ongeveer 45 minuten tot 1 uur, of tot de kip gaar is en het vlees van het bot valt.
9. Rooster ondertussen de amandelen in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Hak ze grof.
10. Bestrooi de tajine met de gehakte amandelen en verse koriander voor het serveren.
11. Serveer de Marokkaanse kip tajine met couscous of vers brood.

Geniet van deze heerlijke Marokkaanse kip tajine met abrikozen en amandelen!