Pittige Koreaanse Kip Bulgogi: Een Aziatische Smaaksensatie

Koreaanse kip bulgogi is een heerlijk pittig gerecht dat bekend staat om zijn intense smaken. Het is een populaire keuze in Koreaanse restaurants en wordt vaak geserveerd met rijst en bijgerechten.

Om dit gerecht te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

– 500 gram kipfilet, in dunne reepjes gesneden
– 4 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels sesamolie
– 2 eetlepels bruine suiker
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel gember, fijngehakt
– 1 theelepel chilivlokken (of naar smaak)
– 1 eetlepel plantaardige olie
– 1 ui, in dunne plakjes gesneden
– 1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
– 2 lente-uitjes, in dunne reepjes gesneden
– Optioneel: sesamzaadjes en gehakte peterselie voor garnering

Om te beginnen, meng je de sojasaus, sesamolie, bruine suiker, knoflook, gember en chilivlokken in een kom. Voeg de kipreepjes toe aan de marinade en laat het minstens 30 minuten marineren (langer marineren geeft een intensere smaak).

Verhit vervolgens de plantaardige olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de ui en paprika toe en bak ze tot ze zacht zijn. Haal de kip uit de marinade en voeg deze toe aan de pan. Bak de kip tot het gaar is en bruin begint te worden.

Voeg de overgebleven marinade toe aan de pan en laat het geheel nog een paar minuten sudderen, zodat de saus kan indikken. Voeg op het laatste moment de lente-uitjes toe en roer alles goed door elkaar.

Serveer de pittige Koreaanse kip bulgogi met gestoomde rijst en garneer met sesamzaadjes en gehakte peterselie. Je kunt ook wat bijgerechten zoals kimchi, ingelegde groenten of salade toevoegen om het gerecht compleet te maken.

Geniet van deze smaakvolle Aziatische sensatie!