Probeer deze verrukkelijke roergebakken kiprecepten

1. Roergebakken kip met groenten:
– Snijd 500 gram kipfilet in dunne reepjes.
– Verhit wat olie in een wokpan en bak de kipfilet goudbruin.
– Voeg vervolgens gesneden groenten toe, zoals paprika, broccoli, wortel en champignons.
– Roerbak de groenten en kip samen tot ze gaar zijn.
– Breng op smaak met sojasaus, knoflook, gember en een snufje zout en peper.
– Serveer met rijst of noedels.

2. Zoete en pittige roergebakken kip:
– Marineer 500 gram kipfilet in een mengsel van sojasaus, honing, chilisaus en knoflook.
– Verhit wat olie in een wokpan en bak de gemarineerde kipfilet tot ze gaar zijn.
– Voeg gesneden paprika, ui en ananas toe aan de pan en roerbak ze samen met de kip.
– Breng op smaak met extra chilisaus, honing en een snufje zout en peper.
– Serveer met rijst of noedels.

3. Citroen-knoflook roergebakken kip:
– Snijd 500 gram kipfilet in blokjes.
– Verhit wat olie in een wokpan en bak de kipfilet goudbruin.
– Voeg fijngehakte knoflook, citroensap en citroenrasp toe aan de pan en roerbak het geheel.
– Voeg gesneden groenten toe, zoals courgette, paprika en broccoli, en roerbak ze samen met de kip.
– Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat verse kruiden, zoals peterselie of basilicum.
– Serveer met rijst of aardappelen.

4. Teriyaki roergebakken kip:
– Snijd 500 gram kipfilet in dunne reepjes.
– Verhit wat olie in een wokpan en bak de kipfilet goudbruin.
– Voeg teriyakisaus toe aan de pan en roerbak de kip hierin.
– Voeg gesneden groenten toe, zoals broccoli, wortel en lente-ui, en roerbak ze samen met de kip.
– Breng op smaak met extra teriyakisaus, knoflookpoeder en een snufje zout en peper.
– Serveer met rijst of noedels.