Proef de Aziatische Smaak: Pittige Kip Curry

Pittige kip curry is een heerlijk Aziatisch gerecht dat vol zit met smaak en kruiden. Het combineert pittige specerijen met romige kokosmelk en malse stukjes kip. Hier is een eenvoudig recept om thuis van deze smaakvolle maaltijd te genieten:

Ingrediënten:
– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
– 1 ui, fijngehakt
– 3 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rode paprika, in reepjes gesneden
– 1 blikje kokosmelk (400 ml)
– 2 eetlepels rode currypasta
– 1 eetlepel sojasaus
– 1 eetlepel vissaus
– 1 eetlepel suiker
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel chilipoeder (optioneel, voor extra pit)
– Verse koriander, voor garnering
– Rijst, voor erbij

Instructies:
1. Verhit een beetje olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn.
2. Voeg de kipfilet toe en bak deze aan alle kanten bruin.
3. Voeg de rode paprika toe en bak deze kort mee.
4. Voeg de rode currypasta, kurkuma, gemberpoeder, korianderpoeder, komijnpoeder en chilipoeder toe. Bak dit mengsel een minuutje om de smaken vrij te laten komen.
5. Giet de kokosmelk in de pan en roer goed door. Breng het geheel aan de kook.
6. Voeg de sojasaus, vissaus en suiker toe. Roer opnieuw goed door en laat de curry ongeveer 15-20 minuten sudderen, of tot de kip gaar is en de saus iets is ingedikt.
7. Proef en voeg indien nodig extra kruiden of specerijen toe naar smaak.
8. Serveer de pittige kip curry met rijst en garneer met verse koriander.

Geniet van de heerlijke Aziatische smaken van deze pittige kip curry!