1. Coq au Vin (Frankrijk): Een klassiek Frans gerecht waarbij kip wordt gestoofd in rode wijn, samen met champignons, uien en spek.
2. Chicken Tikka Masala (India): Een heerlijk pittig gerecht waarbij kip wordt gemarineerd in yoghurt en kruiden, en vervolgens gegrild en geserveerd in een romige tomatensaus.
3. Pollo alla Cacciatora (Italië): Een Italiaans gerecht waarbij kip wordt gestoofd in een saus van tomaten, wijn, olijven en kruiden.
4. Chicken Satay (Indonesië): Een populair Indonesisch gerecht waarbij kip wordt gemarineerd in een pindasaus en vervolgens gegrild op spiesjes.
5. Tandoori Chicken (India): Een traditioneel Indiaas gerecht waarbij kip wordt gemarineerd in yoghurt en kruiden, en vervolgens gegrild in een tandoor-oven.
6. Poulet Basquaise (Frankrijk): Een gerecht uit de Baskische keuken waarbij kip wordt gestoofd in een saus van tomaten, paprika's, uien en knoflook.
7. Chicken Adobo (Filipijnen): Een Filipijns gerecht waarbij kip wordt gestoofd in een saus van azijn, sojasaus, knoflook en kruiden.
8. Chicken Shawarma (Midden-Oosten): Een populaire Midden-Oosterse streetfood gerecht waarbij kip wordt gemarineerd in kruiden en specerijen, en vervolgens gegrild en geserveerd in een pitabroodje.
9. Poulet Yassa (Senegal): Een Senegalees gerecht waarbij kip wordt gemarineerd in citroensap, uien en kruiden, en vervolgens gestoofd en geserveerd met rijst.
10. Chicken Parmesan (Italië): Een klassiek Italiaans gerecht waarbij kipfilet wordt gepaneerd en gebakken, en vervolgens bedekt met tomatensaus en kaas, en gegratineerd in de oven.