Braziliaanse kip Moqueca met kokosmelk

Braziliaanse kip Moqueca is een heerlijk gerecht dat afkomstig is uit de Braziliaanse keuken. Het is een stoofpot gemaakt van kip, kokosmelk en verschillende groenten en kruiden. Hier is een recept om het zelf te maken:

Ingrediënten:
– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
– 1 rode paprika, in reepjes gesneden
– 1 gele paprika, in reepjes gesneden
– 1 ui, fijngehakt
– 3 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
– 1 blikje kokosmelk (400 ml)
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels limoensap
– 2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereiding:
1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en geurig zijn.
2. Voeg de kipfilet toe en bak deze aan alle kanten bruin.
3. Voeg de paprika's, tomatenblokjes, kokosmelk, limoensap, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.
4. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat de Moqueca ongeveer 30 minuten sudderen, of tot de kip gaar is en de saus iets is ingedikt.
5. Voeg de verse koriander toe en roer nogmaals goed door.
6. Serveer de Braziliaanse kip Moqueca met rijst en eventueel wat extra verse koriander als garnering.

Geniet van dit heerlijke Braziliaanse gerecht!