Chinese zoetzure kip met ananas

Chinese zoetzure kip met ananas is een populair gerecht in de Chinese keuken. Het combineert zoete en zure smaken met malse stukjes kip en sappige ananas. Hier is een eenvoudig recept om dit gerecht thuis te maken:

Ingrediënten:
– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
– 1 blikje ananasstukjes, uitgelekt
– 1 rode paprika, in blokjes gesneden
– 1 groene paprika, in blokjes gesneden
– 1 ui, in dunne plakjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 3 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels rijstazijn
– 2 eetlepels tomatenketchup
– 2 eetlepels suiker
– 1 eetlepel maïzena, opgelost in 2 eetlepels water
– Plantaardige olie, om te bakken
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:
1. Verhit een beetje olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipblokjes tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal de kip uit de pan en zet apart.
2. Voeg wat extra olie toe aan de pan en bak de ui, knoflook en paprika's tot ze zacht zijn.
3. Voeg de sojasaus, rijstazijn, tomatenketchup en suiker toe aan de pan. Roer goed door en laat de saus een paar minuten sudderen.
4. Voeg de kip en ananasstukjes toe aan de pan en roer alles goed door. Laat het geheel nog een paar minuten sudderen.
5. Voeg de opgeloste maïzena toe aan de pan en roer goed door tot de saus dikker wordt.
6. Breng op smaak met zout en peper.
7. Serveer de Chinese zoetzure kip met ananas met gestoomde rijst of noedels.

Geniet van dit heerlijke Chinese gerecht!