Eenvoudige en smaakvolle kiprecepten voor elke gelegenheid

1. Gegrilde citroen-knoflook kip: Marineer kipfilets in een mengsel van citroensap, knoflook, olijfolie, zout en peper. Gril de kip op middelhoog vuur tot ze gaar en goudbruin zijn. Serveer met een frisse salade.

2. Romige champignon-kippenstoofpot: Bak kipfilets in een grote pan tot ze bruin zijn. Voeg champignons, uien, knoflook en tijm toe en bak tot de champignons zacht zijn. Voeg vervolgens kippenbouillon en room toe en laat sudderen tot de saus is ingedikt. Serveer met aardappelpuree of rijst.

3. Honing-sojasaus kip: Meng honing, sojasaus, knoflook en gember in een kom. Marineer kippenbouten in het mengsel en bak ze in de oven tot ze gaar zijn en de saus is gekarameliseerd. Serveer met gestoomde groenten en rijst.

4. Krokante kipnuggets: Snijd kipfilets in kleine stukjes en marineer ze in karnemelk. Meng bloem, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper in een kom. Haal de kipstukjes door het bloemmengsel en bak ze in hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn. Serveer met een dip naar keuze.

5. Citroen-rozemarijn kippenpootjes: Meng citroensap, olijfolie, gehakte rozemarijn, knoflook, zout en peper in een kom. Marineer kippenpootjes in het mengsel en bak ze in de oven tot ze gaar en knapperig zijn. Serveer met aardappelwedges en een groene salade.

6. Kippensoep met groenten: Kook kippenbouten in water met bouillonblokjes tot ze gaar zijn. Verwijder de kip en voeg groenten zoals wortelen, selderij en uien toe aan de bouillon. Snijd de kip in stukjes en voeg deze weer toe aan de soep. Breng op smaak met zout, peper en kruiden naar keuze.

7. Kip-pesto pasta: Bak kipfilets in een pan tot ze gaar zijn. Kook ondertussen pasta volgens de instructies op de verpakking. Meng de gekookte pasta met pesto saus en voeg de gebakken kip toe. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum.

8. Teriyaki kipspiesjes: Marineer kipfiletblokjes in een mengsel van teriyakisaus, knoflook en gember. Rijg de kipblokjes aan spiesjes en gril ze tot ze gaar zijn. Serveer met gestoomde rijst en geroosterde groenten.

9. Kip Caesar salade: Grill kipfilets en snijd ze in plakjes. Meng romaine sla, croutons, Parmezaanse kaas en Caesar dressing in een kom. Voeg de plakjes kip toe en meng goed. Serveer met extra Parmezaanse kaas en citroenpartjes.

10. Kip-taco's: Bak kipfilets in een pan met Mexicaanse kruiden tot ze gaar zijn. Snijd de kip in reepjes en serveer in taco schelpen met gesneden sla, tomaten, uien, guacamole en zure room.