Gegrilde kipfilet met citroen en kruiden

Ingrediënten:
– 4 kipfilets
– 2 citroenen
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde tijm
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:
1. Pers het sap van één citroen uit en snijd de andere citroen in plakjes.
2. Pers de knoflookteentjes uit en meng dit met het citroensap, olijfolie, paprikapoeder, oregano, tijm, zout en peper in een kom.
3. Leg de kipfilets in de marinade en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn. Laat de kipfilets minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
4. Verwarm de grillpan voor op middelhoog vuur.
5. Haal de kipfilets uit de marinade en leg ze in de grillpan. Bewaar de marinade.
6. Grill de kipfilets aan beide zijden tot ze gaar zijn en een mooie grillstreep hebben gekregen, dit duurt ongeveer 6-8 minuten per zijde, afhankelijk van de dikte van de kipfilets.
7. Voeg de plakjes citroen toe aan de grillpan en grill deze kort aan beide zijden.
8. Haal de kipfilets en citroenplakjes uit de grillpan en leg ze op een bord. Dek het bord af met aluminiumfolie en laat de kipfilets nog even rusten.
9. Verwarm ondertussen de overgebleven marinade in een pannetje op laag vuur.
10. Snijd de gegrilde kipfilets in plakjes en serveer ze met de gegrilde citroenplakjes en de verwarmde marinade.

Serveer de gegrilde kipfilet met citroen en kruiden bijvoorbeeld met een frisse salade en gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!