Indiase boterkip met naanbrood

Indiase boterkip is een heerlijk gerecht uit de Indiase keuken. Het wordt gemaakt met malse stukjes kipfilet, die worden gemarineerd in een mengsel van yoghurt, kruiden en specerijen. Vervolgens worden de stukjes kip gebakken in een romige saus op basis van tomatenpuree, room en boter. Het resultaat is een smaakvolle en licht pittige curry met een rijke botersmaak.

Naanbrood is een traditioneel Indiaas brood dat perfect past bij de boterkip. Het wordt gemaakt van tarwebloem, yoghurt, gist en een snufje zout. Het deeg wordt gekneed en vervolgens uitgerold tot dunne platte broden. Deze worden gebakken in een hete tandoor-oven, maar je kunt ze ook bereiden in een gewone oven of op een grillpan.

Om de Indiase boterkip met naanbrood te maken, volg je de volgende stappen:

Voor de boterkip:
1. Snijd 500 gram kipfilet in blokjes en marineer ze in een mengsel van 150 gram yoghurt, 2 eetlepels garam masala, 1 eetlepel gemalen komijn, 1 eetlepel gemalen koriander, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel gemberpasta, 1 theelepel knoflookpasta, zout en peper naar smaak. Laat de kip minimaal 1 uur marineren in de koelkast.

2. Verhit 2 eetlepels boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg 1 fijngehakte ui toe en bak deze glazig. Voeg vervolgens 2 eetlepels tomatenpuree toe en bak deze kort mee.

3. Voeg de gemarineerde kip toe aan de pan en bak deze aan alle kanten bruin. Voeg 200 ml room en nog eens 2 eetlepels boter toe. Laat het geheel sudderen op laag vuur tot de kip gaar is en de saus is ingedikt.

Voor het naanbrood:
1. Meng 500 gram tarwebloem, 200 gram yoghurt, 1 theelepel gist, 1 theelepel suiker en een snufje zout in een kom. Voeg geleidelijk water toe en kneed het deeg tot een zacht en soepel geheel.

2. Dek het deeg af met een vochtige doek en laat het 1 uur rijzen op een warme plek.

3. Verdeel het deeg in kleine balletjes en rol deze uit tot dunne platte broden.

4. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en bak de naanbroden aan beide kanten tot ze goudbruin en licht gekruid zijn.

Serveer de Indiase boterkip met het versgebakken naanbrood. Je kunt het gerecht eventueel garneren met verse koriander en serveren met rijst of raita (een Indiase yoghurtsaus). Geniet van deze heerlijke Indiase maaltijd!