Kippenpilav met rijst en rozijnen

Kippenpilav met rijst en rozijnen is een heerlijk gerecht dat vaak wordt gegeten in de Turkse keuken. Het is een smaakvolle combinatie van malse kip, aromatische rijst en zoete rozijnen. Hier is een eenvoudig recept om het zelf te maken:

Ingrediënten:
– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
– 2 kopjes basmatirijst
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kurkumapoeder
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1/2 kopje rozijnen
– 4 kopjes kippenbouillon
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak
– Verse peterselie, fijngehakt (optioneel, ter garnering)

Bereidingswijze:
1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze glazig.
2. Voeg de kipblokjes toe en bak ze goudbruin aan alle kanten.
3. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, kurkumapoeder en gedroogde oregano toe. Roer goed door zodat de kruiden gelijkmatig verdeeld zijn.
4. Voeg de rijst en rozijnen toe en roer alles goed door elkaar.
5. Giet de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat het ongeveer 15-20 minuten sudderen, of totdat de rijst gaar is en al het vocht is opgenomen.
6. Breng op smaak met zout en peper.
7. Serveer de kippenpilav met rijst en rozijnen warm, gegarneerd met verse peterselie indien gewenst.

Dit gerecht is perfect als hoofdgerecht en kan worden geserveerd met een frisse salade of yoghurtsaus. Geniet ervan!