Kippensoep met vermicelli en prei

Kippensoep met vermicelli en prei is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat perfect is voor een koude dag. Hier is een eenvoudig recept om het te maken:

Ingrediënten:
– 2 kippenbouten
– 1 prei, in dunne plakjes gesneden
– 1 wortel, in dunne plakjes gesneden
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 liter kippenbouillon
– 100 gram vermicelli
– 1 eetlepel olijfolie
– Zout en peper naar smaak
– Optioneel: verse peterselie voor garnering

Bereidingswijze:
1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en geurig zijn.
2. Voeg de kippenbouten toe aan de pan en bak ze aan beide kanten goudbruin.
3. Voeg de prei en wortel toe aan de pan en bak ze een paar minuten mee.
4. Giet de kippenbouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep ongeveer 30 minuten sudderen, of tot de kip gaar is.
5. Haal de kippenbouten uit de pan en laat ze iets afkoelen. Verwijder het vlees van de botten en snijd het in kleine stukjes.
6. Voeg de vermicelli toe aan de pan en kook deze volgens de instructies op de verpakking.
7. Voeg het kippenvlees weer toe aan de pan en breng de soep op smaak met zout en peper.
8. Serveer de kippensoep met vermicelli en prei warm, eventueel gegarneerd met verse peterselie.

Geniet van je heerlijke kippensoep met vermicelli en prei!