Kippenpoten in zoetzure saus

Kippenpoten in zoetzure saus is een heerlijk gerecht dat zowel zoet als hartig is. Hier is een eenvoudig recept om het thuis te maken:

Ingrediënten:
– 4 kippenpoten
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rode paprika, in blokjes gesneden
– 1 groene paprika, in blokjes gesneden
– 1 wortel, in dunne plakjes gesneden
– 1 blik ananasstukjes, uitgelekt
– 4 eetlepels ketchup
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels azijn
– 2 eetlepels bruine suiker
– 1 eetlepel maïzena, opgelost in 2 eetlepels water
– Zout en peper naar smaak
– Plantaardige olie

Instructies:
1. Verhit een beetje olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de kippenpoten aan beide kanten goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.

2. Voeg de ui en knoflook toe aan dezelfde pan en bak tot ze zacht zijn.

3. Voeg de paprika's en wortel toe en bak nog 2-3 minuten.

4. Voeg de ketchup, sojasaus, azijn en bruine suiker toe. Roer goed door elkaar.

5. Voeg de kippenpoten weer toe aan de pan en voeg ook de ananasstukjes toe. Breng op smaak met zout en peper.

6. Dek de pan af en laat het geheel ongeveer 30-40 minuten sudderen, of tot de kip gaar is en de saus is ingedikt.

7. Voeg de opgeloste maïzena toe en roer goed door. Laat nog een paar minuten sudderen tot de saus dikker wordt.

8. Serveer de kippenpoten in zoetzure saus met gestoomde rijst of noedels.

Geniet van je kippenpoten in zoetzure saus!