Kippensoep: een eenvoudig en bevredigend gerecht

Kippensoep is een klassiek gerecht dat eenvoudig te maken is en altijd bevredigend smaakt. Het is een perfecte maaltijd voor koude dagen of wanneer je behoefte hebt aan wat comfort food. Hier is een eenvoudig recept om zelf kippensoep te maken:

Ingrediënten:
– 1 hele kip (ongeveer 1,5 kg)
– 2 wortels, in plakjes gesneden
– 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 liter kippenbouillon
– 1 liter water
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel gedroogde rozemarijn
– Zout en peper naar smaak
– Optioneel: fijngehakte peterselie voor garnering

Instructies:
1. Plaats de hele kip in een grote soeppan en voeg de kippenbouillon en water toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 1 uur sudderen, of totdat de kip gaar is en het vlees gemakkelijk van de botten valt.

2. Haal de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Verwijder het vel en snijd het vlees in kleine stukjes. Zet apart.

3. Voeg de wortels, bleekselderij, ui, knoflook, gedroogde tijm en rozemarijn toe aan de bouillon. Breng op smaak met zout en peper. Laat ongeveer 30 minuten sudderen, of totdat de groenten zacht zijn.

4. Voeg de gesneden kip weer toe aan de soep en laat nog 10 minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen.

5. Serveer de kippensoep warm en garneer eventueel met fijngehakte peterselie.

Geniet van deze eenvoudige en bevredigende kippensoep!