Koreaanse bulgogi kip met rijst

Koreaanse bulgogi kip met rijst is een heerlijk gerecht dat de zoete en hartige smaken van de Koreaanse keuken combineert. Hier is een eenvoudig recept om het thuis te maken:

Ingrediënten:
– 500 gram kipfilet, in dunne plakjes gesneden
– 4 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels sesamolie
– 2 eetlepels bruine suiker
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel gember, fijngehakt
– 1 eetlepel sesamzaadjes
– 2 eetlepels plantaardige olie
– 4 kopjes gekookte rijst
– Optionele toppings: lente-uitjes, komkommerplakjes, wortelplakjes

Instructies:
1. Meng in een kom de sojasaus, sesamolie, bruine suiker, knoflook, gember en sesamzaadjes. Voeg de plakjes kip toe en marineer gedurende minimaal 30 minuten, maar het liefst een paar uur of zelfs een nacht in de koelkast.

2. Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde kip toe en bak gedurende 5-7 minuten, of tot de kip gaar is en licht gekarameliseerd.

3. Serveer de bulgogi kip over gekookte rijst en garneer met lente-uitjes, komkommerplakjes en wortelplakjes, indien gewenst.

Geniet van je Koreaanse bulgogi kip met rijst!