Lekkere roergebakken kip met teriyakisaus

Ingrediënten:
– 400 gram kipfilet, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels honing
– 2 eetlepels mirin (Japanse zoete rijstwijn)
– 2 eetlepels sake (Japanse rijstwijn)
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel gember, geraspt
– 1 rode paprika, in reepjes gesneden
– 1 gele paprika, in reepjes gesneden
– 1 groene paprika, in reepjes gesneden
– 1 ui, in dunne halve ringen gesneden
– 2 eetlepels olie
– Optioneel: sesamzaadjes en lente-ui voor garnering

Bereidingswijze:
1. Meng in een kom de sojasaus, honing, mirin, sake, knoflook en gember. Voeg de kipblokjes toe en laat dit minimaal 15 minuten marineren.
2. Verhit de olie in een wokpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze glazig.
3. Voeg de gemarineerde kipblokjes toe aan de pan en bak deze goudbruin en gaar.
4. Voeg de paprika reepjes toe en roerbak deze kort mee, zodat ze nog knapperig blijven.
5. Giet de overgebleven marinade in de pan en laat het geheel nog 2-3 minuten sudderen, zodat de saus iets indikt.
6. Serveer de roergebakken kip met teriyakisaus met rijst of noedels. Garneer eventueel met sesamzaadjes en lente-ui.

Geniet van deze heerlijke roergebakken kip met teriyakisaus!