Nigeriaanse jollof rijst met kip

Nigeriaanse jollof rijst met kip is een heerlijk en populair gerecht uit Nigeria. Hier is een recept om het zelf te maken:

Ingrediënten:
– 500 gram kip (in stukken gesneden)
– 2 kopjes rijst
– 1 grote ui (fijngehakt)
– 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
– 1 rode paprika (in blokjes gesneden)
– 1 groene paprika (in blokjes gesneden)
– 1 blikje tomatenpuree
– 2 tomaten (in blokjes gesneden)
– 2 eetlepels plantaardige olie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel currypoeder
– 1 theelepel thijm
– 1 theelepel bouillonpoeder
– Zout en peper naar smaak
– Water

Bereidingswijze:
1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
2. Voeg de stukken kip toe en bak ze aan alle kanten bruin.
3. Voeg de tomatenpuree, paprika's en tomaten toe. Roer goed door en laat het geheel ongeveer 5 minuten sudderen.
4. Voeg het paprikapoeder, currypoeder, thijm, bouillonpoeder, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.
5. Voeg de rijst toe en roer het geheel goed door, zodat de rijst volledig bedekt is met de saus.
6. Voeg genoeg water toe om de rijst te bedekken (ongeveer 2 kopjes). Breng het geheel aan de kook.
7. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de rijst ongeveer 20-25 minuten sudderen, of tot de rijst gaar is en al het vocht is opgenomen.
8. Haal de pan van het vuur en laat de rijst nog 5 minuten rusten voordat je hem serveert.

Serveer de Nigeriaanse jollof rijst met kip warm en geniet ervan! Je kunt het eventueel garneren met verse peterselie of koriander.