Pittige kippenpasta met tomatensaus

Ingrediënten:
– 300 gram kipfilet, in blokjes gesneden
– 250 gram pasta naar keuze
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rode paprika, in blokjes gesneden
– 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel chilipoeder (naar smaak)
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– 1 eetlepel olijfolie
– Zout en peper naar smaak
– Optioneel: geraspte kaas en verse basilicumblaadjes ter garnering

Bereiding:
1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze glazig.
3. Voeg de kipblokjes toe en bak ze goudbruin.
4. Voeg de paprika, paprikapoeder, chilipoeder, oregano en basilicum toe. Bak alles nog 2-3 minuten.
5. Voeg de tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat de saus ongeveer 10 minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen.
6. Breng de saus op smaak met zout en peper.
7. Giet de gekookte pasta af en voeg deze toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar.
8. Serveer de pittige kippenpasta met geraspte kaas en verse basilicumblaadjes ter garnering.

Geniet van je pittige kippenpasta met tomatensaus!