Pittige roergebakken kip met rode pepers

Ingrediënten:
– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
– 2 rode pepers, fijngehakt
– 3 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 ui, in dunne ringen gesneden
– 1 rode paprika, in reepjes gesneden
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel oestersaus
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 theelepel suiker
– 2 eetlepels plantaardige olie
– Zout en peper naar smaak
– Optioneel: lente-ui en sesamzaadjes ter garnering

Bereidingswijze:
1. Verhit de plantaardige olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
2. Voeg de rode pepers, knoflook en ui toe en roerbak gedurende 2-3 minuten, of tot ze zacht zijn en beginnen te geuren.
3. Voeg de kipfilet toe en roerbak gedurende 5-6 minuten, of tot de kip gaar is en lichtbruin van kleur.
4. Voeg de rode paprika toe en roerbak nog eens 2-3 minuten, of tot de paprika iets zachter is geworden.
5. Meng in een kommetje de sojasaus, oestersaus, sesamolie en suiker. Giet dit mengsel over de kip en groenten in de pan.
6. Roerbak alles nog eens 2-3 minuten, of tot de saus goed is verdeeld en alles goed is verwarmd.
7. Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
8. Serveer de pittige roergebakken kip met rijst of noedels.
9. Garneer eventueel met lente-ui en sesamzaadjes voor extra smaak en presentatie.

Geniet van je pittige roergebakken kip met rode pepers!