Probeer dit verrukkelijke recept voor roergebakken kip met cashewnoten

Ingrediënten:
– 400 gram kipfilet, in blokjes gesneden
– 1 rode paprika, in reepjes gesneden
– 1 gele paprika, in reepjes gesneden
– 1 ui, in dunne plakjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 100 gram ongezouten cashewnoten
– 3 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels oestersaus
– 1 eetlepel honing
– 1 theelepel sesamolie
– 2 eetlepels plantaardige olie
– Zout en peper naar smaak
– Optioneel: rode peper flakes voor wat extra pit

Bereidingswijze:
1. Verhit de plantaardige olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
2. Voeg de kipblokjes toe en bak ze goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en zet apart.
3. Voeg indien nodig nog wat extra olie toe aan de pan en voeg de ui, knoflook en paprika toe. Roerbak dit gedurende 3-4 minuten, tot de groenten iets zachter zijn geworden.
4. Voeg de cashewnoten toe aan de pan en roerbak nog eens 2 minuten.
5. Meng in een kommetje de sojasaus, oestersaus, honing en sesamolie. Giet dit mengsel over de groenten en cashewnoten in de pan.
6. Voeg de gebakken kipblokjes toe aan de pan en roerbak alles nog eens 2-3 minuten, zodat de smaken goed kunnen mengen.
7. Breng op smaak met zout, peper en eventueel rode peper flakes.
8. Serveer de roergebakken kip met cashewnoten met gestoomde rijst of noedels.

Geniet van dit heerlijke gerecht!