Romige roergebakken kip met champignons

Ingrediënten:
– 400 gram kipfilet, in blokjes gesneden
– 250 gram champignons, in plakjes gesneden
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 200 ml kookroom
– 1 eetlepel bloem
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel gedroogde oregano
– Zout en peper naar smaak
– Olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze:
1. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan of wokpan op middelhoog vuur.
2. Bak de kipfilet blokjes in de pan tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal de kip uit de pan en zet apart.
3. Voeg nog wat olijfolie toe aan de pan en bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
4. Voeg de champignons toe en bak deze mee tot ze zacht zijn.
5. Voeg de bloem toe aan de pan en roer goed door, zodat de bloem goed verdeeld is.
6. Voeg de kookroom toe en roer goed door tot er een romige saus ontstaat.
7. Voeg de paprikapoeder, gedroogde tijm en oregano toe en breng op smaak met zout en peper.
8. Voeg de gebakken kipfilet weer toe aan de pan en roer alles goed door.
9. Laat het geheel nog even pruttelen op laag vuur, zodat de smaken goed kunnen mengen.
10. Serveer de romige roergebakken kip met champignons met bijvoorbeeld rijst of pasta.

Eet smakelijk!