Surinaamse roti met kerrie kip

Surinaamse roti met kerrie kip is een heerlijk gerecht uit de Surinaamse keuken. Het bestaat uit een dunne, zachte roti wrap gevuld met gekruide kerrie kip en aardappelen. Hieronder volgt een recept om dit gerecht zelf te maken:

Ingrediënten:
– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels kerriepoeder
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkumapoeder
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olie
– 400 ml kippenbouillon
– Zout en peper naar smaak
– 4 roti wraps

Bereidingswijze:
1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze glazig.
2. Voeg de kerriepoeder, komijnpoeder, kurkumapoeder, gemberpoeder, korianderpoeder en paprikapoeder toe. Bak dit mengsel ongeveer 1 minuut, zodat de kruiden hun smaak kunnen afgeven.
3. Voeg de kipfilet toe en bak deze aan alle kanten bruin.
4. Voeg de aardappelen toe en roer alles goed door elkaar.
5. Giet de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat het gerecht ongeveer 20-25 minuten sudderen, tot de kip gaar is en de aardappelen zacht zijn.
6. Breng de kerrie kip op smaak met zout en peper.
7. Verwarm de roti wraps volgens de instructies op de verpakking.
8. Vul elke roti wrap met een flinke lepel kerrie kip en vouw de wrap dicht.
9. Serveer de Surinaamse roti met kerrie kip warm en geniet ervan!

Dit gerecht is heerlijk met bijgerechten zoals kousenband, zoetzure komkommer en sambal.