Surinaamse roti met kip kerrie

Surinaamse roti met kip kerrie is een heerlijk gerecht uit de Surinaamse keuken. Het bestaat uit een dunne, pannenkoekachtige wrap genaamd roti, gevuld met een smaakvolle kip kerrie vulling. Hieronder volgt een recept om Surinaamse roti met kip kerrie te maken:

Ingrediënten:
– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
– 2 uien, fijngehakt
– 3 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels kerriepoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkumapoeder
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel chilipoeder (optioneel, voor extra pit)
– 2 aardappelen, in blokjes gesneden
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 1 blikje tomatenpuree
– 400 ml kippenbouillon
– 200 ml kokosmelk
– 4 eieren
– 4 roti wraps (verkrijgbaar bij de toko of supermarkt)
– Olie om in te bakken
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:
1. Verhit een beetje olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak hierin de uien en knoflook tot ze glazig zijn.
2. Voeg de kerriepoeder, komijnpoeder, kurkumapoeder, gemberpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder en chilipoeder toe. Bak dit mengsel een paar minuten om de smaken vrij te laten komen.
3. Voeg de kipfilet toe en bak deze rondom bruin.
4. Voeg de aardappelen, tomaten, tomatenpuree, kippenbouillon en kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur sudderen tot de kip gaar is en de saus is ingedikt (ongeveer 30-40 minuten). Breng op smaak met zout en peper.
5. Kook ondertussen de eieren hard in een aparte pan. Pel ze en snijd ze in plakjes.
6. Verwarm de roti wraps volgens de instructies op de verpakking.
7. Serveer de Surinaamse roti door een schep van de kip kerrie vulling op een roti wrap te leggen. Voeg plakjes ei toe en vouw de wrap dicht.
8. Serveer de Surinaamse roti met kip kerrie warm en geniet ervan!

Dit recept is voor ongeveer 4 personen. Je kunt het gerecht eventueel serveren met bijgerechten zoals kousenband, aardappelchips, zuurgoed en sambal voor extra smaak.