Amerikaanse buffalo wings met blauwe kaasdip

Ingrediënten:

– 1 kg kippenvleugels
– 2 eetlepels bloem
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel knoflookpoeder
– 1/2 theelepel uienpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel zwarte peper
– 1/4 theelepel cayennepeper (optioneel, voor extra pit)
– 1/4 kopje boter
– 1/4 kopje hete saus (bijvoorbeeld Frank's RedHot)
– 1/4 kopje blauwe kaas, verkruimeld
– 1/4 kopje mayonaise
– 2 eetlepels zure room
– 1 eetlepel melk
– 1 theelepel witte azijn
– Snufje zout
– Snufje zwarte peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng in een kom de bloem, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout, zwarte peper en cayennepeper.

3. Voeg de kippenvleugels toe aan de kom en meng goed, zodat de vleugels volledig bedekt zijn met het bloemmengsel.

4. Leg de bedekte kippenvleugels op een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 45-50 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.

5. Terwijl de kippenvleugels bakken, smelt je de boter in een kleine pan op laag vuur. Voeg de hete saus toe en roer goed door elkaar.

6. Haal de kippenvleugels uit de oven en doe ze in een grote kom. Giet de hete saus over de vleugels en meng goed, zodat alle vleugels bedekt zijn met de saus.

7. Voor de blauwe kaasdip, meng je de verkruimelde blauwe kaas, mayonaise, zure room, melk, witte azijn, zout en zwarte peper in een kom. Roer goed door elkaar tot een gladde dip.

8. Serveer de buffalo wings met de blauwe kaasdip aan de zijkant. Geniet ervan!