Aziatische Kippensoep met Kokosmelk: Een Romige Delicatesse

Aziatische kippensoep met kokosmelk is een heerlijke en romige delicatesse die vol zit met smaak. Het combineert de hartige smaak van kip met de zoete en romige smaak van kokosmelk, samen met een mix van Aziatische kruiden en specerijen. Hier is een eenvoudig recept om deze heerlijke soep te maken:

Ingrediënten:
– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
– 1 ui, fijngehakt
– 3 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
– 1 wortel, in dunne plakjes gesneden
– 200 ml kokosmelk
– 1 liter kippenbouillon
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel vissaus
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel chilipoeder (optioneel)
– Verse koriander, fijngehakt (voor garnering)
– Lente-uitjes, in dunne plakjes gesneden (voor garnering)
– Zout en peper naar smaak
– Olie om in te bakken

Instructies:
1. Verhit een beetje olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en geurig zijn.
2. Voeg de kipfilet toe en bak deze tot ze goudbruin zijn.
3. Voeg de paprika en wortel toe en bak deze een paar minuten mee.
4. Voeg de kokosmelk, kippenbouillon, sojasaus, vissaus, gemberpoeder, kurkuma en chilipoeder toe. Roer goed door en breng aan de kook.
5. Zet het vuur lager en laat de soep ongeveer 15-20 minuten sudderen, of tot de kip gaar is en de groenten zacht zijn.
6. Breng de soep op smaak met zout en peper.
7. Serveer de soep in kommen en garneer met verse koriander en lente-uitjes.

Deze Aziatische kippensoep met kokosmelk is een heerlijke en vullende maaltijd op zichzelf, maar kan ook worden geserveerd met gestoomde rijst of noedels voor een complete maaltijd. Geniet van deze romige delicatesse vol Aziatische smaken!