Aziatische roergebakken kip met sojasaus

Ingrediënten:
– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels oestersaus
– 1 eetlepel sesamolie
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rode paprika, in reepjes gesneden
– 1 ui, in halve ringen gesneden
– 1 wortel, in dunne plakjes gesneden
– 100 gram sugar snaps
– 1 eetlepel maïzena, opgelost in 2 eetlepels water
– 2 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
– 2 eetlepels plantaardige olie
– Optioneel: chilivlokken naar smaak

Bereidingswijze:
1. Meng de sojasaus, oestersaus en sesamolie in een kom. Voeg de kipblokjes toe en marineer ze hierin voor minimaal 15 minuten.
2. Verhit de plantaardige olie in een wokpan op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze kort tot het begint te geuren.
3. Voeg de gemarineerde kipblokjes toe aan de pan en bak ze tot ze goudbruin en gaar zijn.
4. Voeg de paprika, ui, wortel en sugar snaps toe aan de pan en roerbak ze gedurende 3-4 minuten, of tot ze knapperig zijn.
5. Voeg de opgeloste maïzena toe aan de pan en roer goed door totdat de saus iets dikker wordt.
6. Voeg eventueel chilivlokken toe naar smaak voor wat extra pit.
7. Garneer het gerecht met lente-uitjes en serveer het warm met rijst of noedels.

Geniet van je Aziatische roergebakken kip met sojasaus!