Gebakken kippenlever met uien en champignons

Gebakken kippenlever met uien en champignons is een heerlijk gerecht dat gemakkelijk te bereiden is. Hier is een eenvoudig recept om het te maken:

Ingrediënten:
– 500 gram kippenlever
– 2 uien, in dunne plakjes gesneden
– 200 gram champignons, in plakjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak
– Verse peterselie, fijngehakt (optioneel)

Bereidingswijze:
1. Spoel de kippenlever af onder koud water en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de lever in kleine stukjes.
2. Verhit de boter en olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
3. Voeg de uien toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn, ongeveer 5 minuten.
4. Voeg de champignons en knoflook toe en bak ze nog eens 5 minuten, of tot de champignons zacht zijn.
5. Breng de kippenlever op smaak met zout en peper en bestrooi ze met bloem. Meng goed zodat de lever gelijkmatig bedekt is met bloem.
6. Voeg de kippenlever toe aan de pan en bak ze ongeveer 5-7 minuten, of tot ze gaar zijn. Roer regelmatig om te voorkomen dat ze aanbranden.
7. Serveer de gebakken kippenlever met uien en champignons warm, bestrooid met verse peterselie indien gewenst.

Dit gerecht kan worden geserveerd als hoofdgerecht met bijgerechten zoals aardappelpuree, rijst of groenten. Het is ook heerlijk op een stukje geroosterd brood als voorgerecht of als onderdeel van een tapasplank. Geniet ervan!