Mexicaanse enchiladas met gekruide kip

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rode paprika, in blokjes gesneden
– 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
– 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel chilipoeder (optioneel, voor extra pit)
– 8 tortilla's
– 200 gram geraspte kaas
– Zout en peper naar smaak
– Olie om in te bakken

Bereidingswijze:

1. Verhit een beetje olie in een grote pan en bak de kipfilet blokjes goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.

2. In dezelfde pan, voeg de ui, knoflook en rode paprika toe. Bak deze groenten tot ze zacht zijn.

3. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, komijnpoeder, paprikapoeder en chilipoeder toe aan de pan. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.

4. Voeg de gebakken kipfilet weer toe aan de pan en laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen.

5. Verwarm de tortilla's volgens de instructies op de verpakking.

6. Vul elke tortilla met een paar eetlepels van het kipmengsel en rol ze op. Leg de gevulde tortilla's in een ovenschaal.

7. Bestrooi de enchiladas met geraspte kaas en zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius. Bak de enchiladas ongeveer 15-20 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

8. Serveer de Mexicaanse enchiladas met gekruide kip warm, eventueel met guacamole, zure room en salsa als bijgerechten. Geniet ervan!