Gezonde roergebakken kip met quinoa

Ingrediënten:
– 2 kipfilets, in blokjes gesneden
– 1 rode paprika, in reepjes gesneden
– 1 gele paprika, in reepjes gesneden
– 1 courgette, in plakjes gesneden
– 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 200 gram quinoa
– 400 ml kippenbouillon
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:
1. Spoel de quinoa af onder koud water en kook het volgens de instructies op de verpakking in de kippenbouillon. Zet het daarna apart.

2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak ze goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en zet het apart.

3. Voeg de rode ui en knoflook toe aan dezelfde pan en bak ze tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens de paprika's en courgette toe en roerbak ze tot ze beetgaar zijn.

4. Voeg de gekookte quinoa en gebakken kipblokjes toe aan de groenten in de pan. Giet de sojasaus eroverheen en breng op smaak met zout en peper. Roerbak alles nog een paar minuten tot alles goed gemengd en verwarmd is.

5. Serveer de gezonde roergebakken kip met quinoa direct en geniet ervan!

Tip: Je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals wortels, broccoli of champignons, afhankelijk van je smaak en voorkeur.