Heerlijke kippenrecepten om je vingers bij af te likken

1. Krokante gefrituurde kip: Marineer stukken kip in een mengsel van karnemelk, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Haal de kip door een mengsel van bloem, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper en frituur tot goudbruin en knapperig.

2. Citroen-knoflook gegrilde kip: Meng citroensap, olijfolie, knoflook, zout, peper en verse kruiden zoals tijm en rozemarijn. Marineer de kip in dit mengsel en gril tot de kip gaar is en een mooie gegrilde smaak heeft.

3. Honing-sojasaus kip: Meng sojasaus, honing, knoflook, gember en een beetje sesamolie. Marineer de kip in dit mengsel en bak in de oven tot de kip gaar is en de saus mooi gekarameliseerd is.

4. Romige knoflookpaddenstoel kip: Bak kipfilets in een pan tot ze gaar zijn en zet apart. Bak vervolgens champignons en knoflook in dezelfde pan tot ze zacht zijn. Voeg room, kippenbouillon, Parmezaanse kaas en verse kruiden toe. Laat sudderen tot de saus dikker wordt en voeg de kip weer toe. Serveer met pasta of rijst.

5. Barbecue kip: Marineer kippenbouten in een mengsel van barbecuesaus, bruine suiker, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Bak in de oven of op de grill tot de kip gaar is en de saus mooi gekarameliseerd is.

6. Kip Parmezaan: Paneer kipfilets in een mengsel van paneermeel, Parmezaanse kaas, knoflookpoeder, zout en peper. Bak de kip in de oven tot ze gaar is en bedek met tomatensaus en mozzarella. Zet terug in de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

7. Teriyaki kip: Marineer kipfilets in een mengsel van sojasaus, bruine suiker, gember, knoflook en sesamolie. Bak de kip in een pan tot ze gaar is en serveer met gestoomde groenten en rijst.

8. Citroen-rozemarijn kip: Marineer kippenbouten in een mengsel van citroensap, olijfolie, knoflook, rozemarijn, zout en peper. Bak in de oven tot de kip gaar is en serveer met aardappelpuree en gestoomde groenten.

9. Cajun kip: Meng cajunkruiden, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, oregano, tijm, zout en peper. Wrijf de kip in met dit mengsel en bak in de oven tot ze gaar is. Serveer met maïsbrood en coleslaw.

10. Zoete en pittige kip: Meng chilisaus, honing, sojasaus, knoflook, gember en een beetje sriracha. Marineer de kip in dit mengsel en bak in de oven tot de kip gaar is en de saus mooi gekarameliseerd is. Serveer met rijst en gestoomde groenten.