Jamaicaanse jerk kip met rijst en bonen

Jamaicaanse jerk kip is een heerlijk en pittig gerecht dat traditioneel wordt bereid met een mix van kruiden en specerijen. Het wordt vaak geserveerd met rijst en bonen, wat een perfecte aanvulling is op de smaakvolle kip. Hier is een eenvoudig recept om Jamaicaanse jerk kip met rijst en bonen te maken:

Ingrediënten:
– 4 kippenbouten
– 2 eetlepels Jamaicaanse jerk kruiden (verkrijgbaar in de meeste supermarkten)
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 1 rode paprika, in blokjes gesneden
– 1 blikje zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
– 1 blikje kokosmelk
– 2 kopjes rijst
– 4 kopjes water
– Zout en peper naar smaak
– Plantaardige olie

Instructies:
1. Meng de Jamaicaanse jerk kruiden, knoflook, ui, zout en peper in een kom. Wrijf de kippenbouten in met dit mengsel en laat ze minstens 30 minuten marineren.

2. Verhit een beetje plantaardige olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de kippenbouten aan beide kanten goudbruin, ongeveer 5 minuten per kant. Haal de kip uit de pan en zet apart.

3. Voeg de paprika toe aan dezelfde pan en bak deze gedurende 3-4 minuten, tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens de zwarte bonen en kokosmelk toe. Roer goed door en breng aan de kook.

4. Voeg de kippenbouten weer toe aan de pan, zet het vuur laag en laat het geheel sudderen gedurende 30-40 minuten, of tot de kip gaar is en de saus is ingedikt.

5. Terwijl de kip suddert, kook je de rijst volgens de instructies op de verpakking. Meestal is dit 1 kopje rijst op 2 kopjes water. Voeg zout toe naar smaak.

6. Serveer de Jamaicaanse jerk kip met de rijst en bonen. Garneer eventueel met wat verse koriander of limoensap voor extra smaak.

Geniet van je Jamaicaanse jerk kip met rijst en bonen!