Krokante kipnuggets met dipsaus

Ingrediënten:
– 500 gram kipfilet
– 100 gram bloem
– 2 eieren
– 100 gram paneermeel
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel uienpoeder
– Zout en peper naar smaak
– Olie om in te frituren

Voor de dipsaus:
– 4 eetlepels mayonaise
– 2 eetlepels ketchup
– 1 theelepel mosterd
– 1 theelepel honing
– 1 theelepel citroensap
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:
1. Snijd de kipfilet in kleine stukjes, ongeveer ter grootte van een nugget.
2. Meng in een kom de bloem, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper.
3. Klop de eieren los in een andere kom.
4. Doe het paneermeel in een derde kom.
5. Haal de stukjes kip eerst door het bloemmengsel, vervolgens door het losgeklopte ei en tot slot door het paneermeel. Zorg ervoor dat de kip goed bedekt is met het paneermeel.
6. Verhit de olie in een pan of frituurpan tot 180 graden Celsius.
7. Bak de kipnuggets in de hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten.
8. Laat de kipnuggets uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.

Voor de dipsaus:
1. Meng de mayonaise, ketchup, mosterd, honing en citroensap in een kom.
2. Breng de dipsaus op smaak met zout en peper.

Serveer de krokante kipnuggets met de dipsaus en eventueel wat frietjes of een frisse salade. Eet smakelijk!