Kippenstoofpot met paprika en aardappelen

Ingrediënten:
– 4 kippenbouten
– 2 rode paprika's, in reepjes gesneden
– 2 gele paprika's, in reepjes gesneden
– 2 uien, gesnipperd
– 4 teentjes knoflook, fijngehakt
– 500 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 400 ml kippenbouillon
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel gedroogde tijm
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:
1. Verhit de olijfolie in een grote stoofpan en bak de kippenbouten aan beide kanten goudbruin. Haal de kippenbouten uit de pan en zet apart.
2. Voeg de uien en knoflook toe aan de pan en bak tot ze zacht en glazig zijn.
3. Voeg de paprika's toe en bak ze kort mee.
4. Voeg de bloem, paprikapoeder en tijm toe en roer goed door.
5. Voeg de aardappelen toe en schep alles goed om.
6. Leg de kippenbouten bovenop de groenten en giet de kippenbouillon erbij.
7. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur daarna laag. Laat de stoofpot ongeveer 45 minuten sudderen, of tot de kip gaar is en de aardappelen zacht zijn.
8. Breng de stoofpot op smaak met zout en peper.
9. Serveer de kippenstoofpot met paprika en aardappelen warm en eventueel met wat vers gehakte peterselie als garnering.